Naturisme of nudisme?

Zijn deze voorwaarden synoniem? Waarom geef ik zoveel om het woord naturisme? Wat maakt het verschil tussen deze twee termen?

Ik beschouw mezelf als naturist, niet als nudist. De menselijke soort bloeit alleen in het meest intieme contact dat mogelijk is met de natuur. De rest is alleen oppervlakkig, palliatief, enz. Een wandeling in de natuur maakt de meest nerveuze geest blij, kalm. De stad maakt je ziek, angstig, depressief, afhankelijk, gestrest. We zijn in de allereerste plaats apen en mogen niet vergeten dat de natuur onze habitat is, net zoals een kooi in een zoo niet de natuurlijke habitat is van een wild dier is de stad niet de onze. We zijn veel meer afhankelijk van de natuur dan velen denken.

Ecoloog voordat het een mode was, lange tijd was ik de aardige hippievriendin of degene die ervan verdacht werd niet te douchen om water te besparen. Er wordt minder bevooroordeeld omdat de lucht letterlijk op ons hoofd valt en klimaatsceptici hun mond niet meer durven te openen. Het is heel natuurlijk als ik durf te zeggen dat het naturisme vanzelf naar me toe is gekomen zonder het ooit te hebben gementaliseerd. En dat is goed. Althans goed voor mij toch. Wat een intens gevoel van vrijheid heeft het me gebracht! Het nam een enorm gewicht van mijn schouders! Maar ik kom er nog op terug ... in een artikel over naturisme en feminisme of liever over kleding en de status van vrouwen.

Laten we teruggaan naar ons thema. Waarom praat ik met je over ecologie in een artikel over vocabulaire. Omdat het verschil daar is. In de natuur, in zijn respect. Naturisme is niet naakt zijn vanwege het simpele feit dat je naakt bent. Het is naakt leven als het warm is. Naakt baden omdat het logisch is, omdat het nut van het zwempak een raadsel is. Als ik het koud heb kleed ik me aan, ik zet de verwarming niet aan. Dit is het verschil! En ik sta erop dat, te vaak, heel veel, de overweldigende meerderheid volgens mij, zichzelf naturisten noemen terwijl ze nudisten zijn. Gaia, ons prachtige bezit, behoorde in het verleden toe aan een van deze nudisten, niet erg geïnteresseerd in de natuur en de bescherming ervan, zonder enige scrupules toen het een kwestie was van het transformeren van een deel van dit juweel van de natuur in afvalstortplaats. Hoeveel werk hebben we gehad om de plek schoon te maken en deze vergelijking weer mogelijk te maken: leef gelukkig en comfortabel met respect voor het milieu.

In Gaia ontvangen we gasten van over de hele wereld. Ons eigendom is 100% naturistisch, maar onze gasten zijn soms meer nudisten dan naturisten. Ik predik een beetje, zonder zwaar te zijn. Geef nooit de schuld maar leg uit, toon het voorbeeld en hoop. Ik hoop dat mijn inspanningen een klein verschil maken. En gebruik dit motto "ik doe mijn deel", steeds opnieuw, zonder ooit ontmoedigd te worden.

Naturistenvrienden, stel jezelf de vraag wanneer je op vakantie gaat op een "naturistencamping" of centrum, of deze plaats echt naturistisch of nudistisch is. Vandaag meer dan gisteren, tegen degenen die zeggen dat ze van hun kinderen of kleinkinderen houden en die bijdragen aan het ruïneren van hun toekomst, zeg ik "doe jouw deel" omdat je geen excuses meer hebt.

natuur; milieu; ecologie; verschil naturisme of nudisme; naturisten of nudisten

Previous : How I became a naturist   Next : Nudisme komt terug in El Portus Playa de la Losa